Finanční analýza společnosti Stavebniny DEK a.s. - Vítová, Anna; Šmídová, Radana, 1977-; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem bakalářské práce je pomocí externí finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti Stavebniny DEK, a.s. Bakalářská práce kombinuje teorii s praktickým zpracováním finanční analýzy. Minulý vývoj společnosti je hodnocen od roku 2016 do roku 2020 pomocí horizontální a vertikální analýzy a poměrových ukazatelů. V rámci poměrových ukazatelů a některých částí horizontální a vertikální analýzy je společnost srovnávána s výsledky konkurentů PRO-DOMA, SE, IZOMAT stavebniny s. r. o. a STAVMAT STAVEBNINY a.s. Součástí práce je také vývoj trhu stavební produkce v České republice. V závěru práce je ověřena bonita společnosti, spočítán bankrotní model, sestavena SWOT analýza a predikován budoucí vývoj společnosti Stavebniny DEK, a.s.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses