Využití wearables v životním pojištění - Komendová, Dagmar (2022)
Diplomová práce se zabývá životním pojištěním s využitím wearables. Wearables jsou malá elektronická zařízení, která slouží k detailnímu sledování a analýze vybraných dat jedince. Tyto hodnoty poté slouží i pojišťovnám pro sledování plnění daných kritérií pojištěnci. Životní pojištění s využitím wearables je spjato s každodenním využitím moderních technologií, ke kterým mají blíže mladší generace. Diplomová práce se zabývá nejdříve všeobecným pohledem na tento nový produkt životního pojištění a poté se na danou problematiku dívá z pohledu zákazníka a pojišťovny. Výsledkem práce je zjištění, zda je na tuzemském trhu životního pojištění poptávka a je možné vytvořit celoplošnou nabídku.