Využití wearables v životním pojištění - Komendová, Dagmar; Poul, Ondřej; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá životním pojištěním s využitím wearables. Wearables jsou malá elektronická zařízení, která slouží k detailnímu sledování a analýze vybraných dat jedince. Tyto hodnoty poté slouží i pojišťovnám pro sledování plnění daných kritérií pojištěnci. Životní pojištění s využitím wearables je spjato s každodenním využitím moderních technologií, ke kterým mají blíže mladší generace. Diplomová práce se zabývá nejdříve všeobecným pohledem na tento nový produkt životního pojištění a poté se na danou problematiku dívá z pohledu zákazníka a pojišťovny. Výsledkem práce je zjištění, zda je na tuzemském trhu životního pojištění poptávka a je možné vytvořit celoplošnou nabídku.
Vedoucí práce: Ondřej Poul
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses