Tvorba rezerv na penzi za využití doplňkového penzijního spoření, penzijního připojištění a životního pojištění - Hránek, Vít; Radová, Jarmila; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Práce má za úkol čtenáři přinést základní představu o fungování penzijního systému v ČR, aby si dokázal udělat ucelenou představu o tom, jaké vlivy mohou působit na jeho finanční zdraví v penzijním věku a vyzdvihnout důležitost samostatné tvorby rezerv na stáří a zejména zdůraznit vliv inflace na hotovostní prostředky. Zároveň si práce klade za úkol přinést čtenáři prakticky využitelné informace, a to zejména na poli státem podporovaných produktů, tj. životního pojištění, penzijního připojištění a doplňkového penzijního spoření. Hlavní myšlenkou práce je ukázat, jak v čase pracují různě produkty a rozkrýt jejich poplatkovou náročnost. Tyto informace obsahují jak teoretický základ, tak zejména hlubší praktický obraz, po jehož nastudování by čtenář měl být schopen správně uvažovat nad správou svých peněz, odstranit předsudky o některých produktech a uvědomit si důležitost volby správné finanční instituce, se kterou do budoucna spojí svůj ekonomický život.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses