Srovnání evidencí individuálního podnikatele při různých způsobech uplatnění výdajů - Rosenbergová, Aneta; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání evidencí individuálního podnikatele, které jsou založeny na odlišných bázích, a také na srovnání různých způsobů uplatnění výdajů pro účely daně z příjmů fyzických osob. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, možné způsoby uplatnění výdajů a popis jednotlivých systémů, které může individuální podnikatel využívat. K porovnání evidencí a způsobů uplatnění výdajů je sestaven v praktické části komplexní příklad, ve kterém se uplatňují poznatky z teoretické části. Součástí praktické části je také vyhodnocení konkrétního příkladu a shrnutí všeobecných kritérií, kterými by se individuální podnikatel mohl řídit při rozhodování mezi jednotlivými systémy.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses