Zavedení účetnictví při přechodu z individuálního podnikání na právnickou osobu - Kovářová, Valérie (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na přechod z fyzické osoby na právnickou osobu. Cílem práce je konkrétně vysvětlit postup zavedení účetnictví nové společnosti s ručením omezeným, jež vznikne z individuálního podnikání. Teoretická část charakterizuje práva a povinnosti spojené s těmito formami podnikání a následně uvádí, jaké způsoby je k transformaci možné zvolit. Praktická část se věnuje aplikaci zvoleného způsobu transformace na konkrétním podniku a zobrazení otevření účetnictví nové společnosti s ručením omezeným. Závěrem této práce je pak konečné zhodnocení celého procesu transformace.