Zavedení účetnictví při přechodu z individuálního podnikání na právnickou osobu - Kovářová, Valérie; Purina, Marina; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Bakalářská práce je zaměřená na přechod z fyzické osoby na právnickou osobu. Cílem práce je konkrétně vysvětlit postup zavedení účetnictví nové společnosti s ručením omezeným, jež vznikne z individuálního podnikání. Teoretická část charakterizuje práva a povinnosti spojené s těmito formami podnikání a následně uvádí, jaké způsoby je k transformaci možné zvolit. Praktická část se věnuje aplikaci zvoleného způsobu transformace na konkrétním podniku a zobrazení otevření účetnictví nové společnosti s ručením omezeným. Závěrem této práce je pak konečné zhodnocení celého procesu transformace.
Vedoucí práce: Marina Purina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses