Vliv stárnutí populace na sociální systém ČR - Karásková, Nela; Arltová, Markéta, 1970-; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se věnuje problematice stárnutí populace a jeho vlivu na sociální, převážně důchodový systém České republiky. V první části popisuje věkovou strukturu obyvatel a konkrétní ukazatele populačního vývoje, na které má stárnutí populace vliv. Dále obsahuje rešerši oblasti sociálního zabezpečení ČR, konkrétně pak důchodového systému. Hlavním cílem práce je analyzovat vliv stárnutí populace na důchodový systém ČR v letech 2000-2021. Model obsahuje regresní analýzu, kde je důchodový systém zastoupen příjmy a výdaji. Ty jsou dále predikovány do roku 2026. Výstupem práce jsou reformní doporučení a provedená analýza.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses