Analýza finančního zdraví FK Pardubice - Láša, František; Svačina, Pavel, 1979-; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu českého profesionálního klubu FK Pardubice, a.s. Fotbalové prostředí se často potýká s finančními potížemi. Zadlužování se týká mnoha fotbalových klubů. Finanční zdraví jednotlivých klubů je tedy jedním z klíčů přežití v tomto prostředí. Samotná práce je rozdělena na dvě části. V první části se zaměřím na teoretické vysvětlení jednotlivých prvků finanční analýzy a ocenění hráčů. Tyto dílčí kroky zde budou popsány a následně využity v části druhé. Druhá část již bude analytická a provedu v ní samotnou finanční analýzu FK Pardubice a.s. pomocí jednotlivých nástrojů. Poté ocením hráče a pokusím se zjistit hodnotu, kterou by za ně klub mohl potenciálně inkasovat. Zjištěné výsledky analýzy budou následně porovnány s přímou konkurencí. Tímto porovnáním zjistím pozici, ve které se FK Pardubice nachází, a zda má schopnost být i do budoucna konkurenceschopný.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses