Audit malých a středních podniků z pohledu nového auditorského standardu pro LCE - Žáková, Kamila; Králíček, Vladimír, 1952-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá novým mezinárodním standardem navrhovaným IAASB pro méně komplexní účetní jednotky. První kapitola se věnuje povinnosti a regulaci auditu nejen v České republice, ale také v sousedních státech. Druhá kapitola se zabývá vymezením pojmů „malý a střední podnik“ a „méně komplexní účetní jednotka“. Třetí kapitola se zaobírá samotným standardem, jeho přípravou, specifiky, možnostmi aplikace a odlišnostmi od Mezinárodních auditorských standardů. Praktická část zkoumá význam výroční zprávy pro malé a střední účetní jednotky na vybraném vzorku firem. Dále se vlastní výzkum věnuje posouzení možného dopadu na důvěryhodnost auditu z pohledu externího uživatele při aplikaci standardu pro méně komplexní podniky.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses