Ocenění výrobního podniku v cyklistickém odvětví - Nouza, Jiří (2022)
Cílem diplomové práce je uvést čtenáře do problematiky oceňování mladých a růstových společností, zhodnotit současný stav bádání v této oblasti pomocí rešerše odborné literatury a na praktickém příkladů ocenění reálného podniku investiční hodnotou aplikovat vybrané postupy a metody představené v teoretické části. Samotnému ocenění předcházelo představení Společnosti a uvedení základních předpokladů. Zvýšená pozornost byla dále věnována strategické analýze, která se zabývá analýzou vnějšího a vnitřního potenciálu podniku. Následovala prognóza generátoru hodnoty a sestavení zjednodušeného finančního plánu. Pro ocenění byl využit přístup založený na analýze více scénářů, konkrétně metoda First Chicago Method a výsledný odhad hodnoty podniku byl stanoven intervalově.