Ocenění výrobního podniku v cyklistickém odvětví - Nouza, Jiří; Rýdlová, Barbora, 1976-; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem diplomové práce je uvést čtenáře do problematiky oceňování mladých a růstových společností, zhodnotit současný stav bádání v této oblasti pomocí rešerše odborné literatury a na praktickém příkladů ocenění reálného podniku investiční hodnotou aplikovat vybrané postupy a metody představené v teoretické části. Samotnému ocenění předcházelo představení Společnosti a uvedení základních předpokladů. Zvýšená pozornost byla dále věnována strategické analýze, která se zabývá analýzou vnějšího a vnitřního potenciálu podniku. Následovala prognóza generátoru hodnoty a sestavení zjednodušeného finančního plánu. Pro ocenění byl využit přístup založený na analýze více scénářů, konkrétně metoda First Chicago Method a výsledný odhad hodnoty podniku byl stanoven intervalově.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses