Analýza trhu P2P půjček - Zabloudil, Vít; Radová, Jarmila; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se zabývá fenoménem sdílené ekonomiky, crowdfundingu a zejména P2P trhu. Charakterizuje způsob fungování P2P platforem se zaměřením na úvěrové platformy. V práci jsou vymezeny konkrétní obchodní modely, způsoby fungování platforem, vybrané P2P úvěrové platformy a jejich produkty. Analýza je zaměřena zejména na objemy poskytnutých finančních prostředků přes P2P platformy v různých světových regionech. Práce také pojednává o regulatorním prostředí ve vybraných zemích s analýzou dopadů různých způsobů regulace. V jedné z posledních částí jsou formulována vybraná rizika spojená s P2P platformami a možnosti jejich řešení.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses