Analýza úvěrů na financování bydlení společnosti Raiffeisen - Bahníková, Barbora (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou úvěrů na financování bydlení společnosti Raiffeisen, se zaměřením na úvěry poskytované Raiffeisen stavební spořitelnou a.s. a Raiffeisenbank a.s. V teoretické části jsou charakterizovány zmíněné společnosti, vymezeny základní pojmy související se stavebním spořením a hypotečními úvěry, dále jsou popsány změny na trhu s bydlením v souvislosti s činností České národní banky a závislost poptávky po hypotečních úvěrech na makroekonomických ukazatelích v průběhu 10 let. Metodou komparace je ilustrován rozdíl mezi hypotečním a překlenovacím úvěrem a jejich vzájemná konkurence. Na základě modelových příkladů jsou popsány podmínky splácení obou konkrétních typů úvěrů.