Příjmy VZP - Kolek, Daniel; Maaytová, Alena; Löster, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce „Příjmy VZP“ se zabývá příjmy z pojistného na veřejné zdravotní pojištění Všeobecné zdravotní pojišťovny. V úvodní kapitole je popsán princip financování zdravotní péče v ČR a dále je vysvětleno, jak v naší zemi funguje pojistné na veřejné zdravotní pojištění. První analytická část práce se zaměřuje na rozsah redistribuce u příjmů ze zdravotního pojištění, který je zjišťován pomocí efektivních sazeb pojistného, Giniho koeficientů a indexů efektivní progresivity. V druhé analytické části práce je zjišťováno, do jaké míry jsou příjmy VZP ovlivněny sezónností a dále je zkoumána závislost příjmů VZP na počtu pojištěnců dle krajů ČR pomocí regresní analýzy.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses