Reklama, sponzoring, reprezentace a dary z účetního, daňového a právního pohledu - Janečka, Petr (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá pojmy reklama, reprezentace, sponzoring a dary, analyzuje je a komparuje z účetního, daňového a právního pohledu, což je také cílem práce. Tento cíl práce se povedlo naplnit jednotlivými kapitoly v teoretické části, kdy první kapitola pojednává o obecných poznámkách k daným pojmům z hlediska jejich působení v právním prostředí mimo účetnictví a daně, další dvě kapitoly pojednávají o jejich účetním zobrazení a daňových důsledcích. Poslední kapitola teoretické části se zabývá dokazováním v daňovém řízení, protože praktická část rozebírá dvě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, která se vztahují k tématu práce. Z těch vyplývá, že daná rozhodnutí stojí především na problematice dokazování v daňovém řízení, tudíž ještě více prohlubují poznatky z poslední kapitoly teoretické části.