Reklama, sponzoring, reprezentace a dary z účetního, daňového a právního pohledu - Janečka, Petr; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá pojmy reklama, reprezentace, sponzoring a dary, analyzuje je a komparuje z účetního, daňového a právního pohledu, což je také cílem práce. Tento cíl práce se povedlo naplnit jednotlivými kapitoly v teoretické části, kdy první kapitola pojednává o obecných poznámkách k daným pojmům z hlediska jejich působení v právním prostředí mimo účetnictví a daně, další dvě kapitoly pojednávají o jejich účetním zobrazení a daňových důsledcích. Poslední kapitola teoretické části se zabývá dokazováním v daňovém řízení, protože praktická část rozebírá dvě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, která se vztahují k tématu práce. Z těch vyplývá, že daná rozhodnutí stojí především na problematice dokazování v daňovém řízení, tudíž ještě více prohlubují poznatky z poslední kapitoly teoretické části.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses