Dlouhodobý majetek v účetnictví podniku a jeho vazba na stanovení základu daně z příjmu právnických osob - Vobořil, David (2023)
Bakalářská práce se zabývá dlouhodobým majetkem z pohledu účetnictví, ale také vlivem dlouhodobého majetku na základ daně z příjmu právnických osob. V teoretické části jsou definovány veškeré pojmy a informace ohledně dlouhodobého majetku z pohledu účetnictví a daní. V praktické části dochází k analýze využitých metod na základě poskytnutých externích dat. Závěr přináší ucelený pohled na problematiku a také zhodnocení zvolených metod.