Ocenění společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. metodou tržního porovnání - Popova, Vasilisa (2022)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., která je operuje na českém trhu mobilních operátorů. Ocenění je provedeno metodou tržního porovnání, a to konkrétně pomocí transakčních a tržních násobků k datu ocenění 31. 12. 2020. Ocenění je provedeno pouze na základě veřejně dostupných dat a databází Eikon Refinitiv, Orbis Europe a MagnusWeb. Cílem je stanovení tržní hodnoty této společnosti za pomoci důkladného porovnání s vybranými podniky a zvolení vhodné výše násobitele. Mimo ocenění práce obsahuje i kapitoly věnující se základním informacím o společnosti, finanční a strategické analýze a porovnání ukazatelů s vybranými podniky.