Ocenění společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. metodou tržního porovnání - Popova, Vasilisa; Pláničková, Markéta; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., která je operuje na českém trhu mobilních operátorů. Ocenění je provedeno metodou tržního porovnání, a to konkrétně pomocí transakčních a tržních násobků k datu ocenění 31. 12. 2020. Ocenění je provedeno pouze na základě veřejně dostupných dat a databází Eikon Refinitiv, Orbis Europe a MagnusWeb. Cílem je stanovení tržní hodnoty této společnosti za pomoci důkladného porovnání s vybranými podniky a zvolení vhodné výše násobitele. Mimo ocenění práce obsahuje i kapitoly věnující se základním informacím o společnosti, finanční a strategické analýze a porovnání ukazatelů s vybranými podniky.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses