Analýza a vývoj vybraných podniků v kulturním sektoru v souvislosti s pandemií Covid-19 - Dán, Vojtěch (2022)
Cílem této práce je zmapovat jednotlivé dopady vládních opatření v souvislosti s krizí Covid-19 na sektor kultury. V této práci je analyzován vývoj celkem 3 podniků zastupujících různá odvětví trhu i různé české regiony. Praktickou částí práce je pak analýza, která je provedena jak na finanční, tak i nefinančními bázi, a jejíž výsledkem je zhodnocení finančního zdraví těchto vybraných podniků. Na závěr je v práci celkově zhodnocen sektor kultury a jeho vývoj a následná predikce perspektivy těchto trhů v nadcházejících letech.