Analýza odchylek ve vývoji zisku - Přáda Gebhartová, Michaela; Šoljaková, Libuše; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou odchylek ve vývoji zisku konkrétního podniku. V práci je věnován prostor nejen klasickým faktorům ovlivňujících zisk, ale analýza je dále doplněna o další vlivy, jako je například měnový kurz či inflace. Cílem bylo posoudit aktuální situaci podniku, ale také zjistit, jakým vlivem se měnový kurz či inflace podílí na odchylkách a zda se vyplatí tyto vlivy zahrnout do svých analýz. Vyhodnocení probíhalo prostřednictvím informací získaných ze společnosti, na základě nichž byly jednotlivé odchylky kvantifikovány. V závěru práce jsou jednotlivé odchylky vyhodnoceny, přičemž společnost ABC s.r.o. se v roce 2021 negativně odchýlila od standardního zisku o téměř –84 milionů korun. Z toho nejvýznamněji se na tomto snížení podílelo snížení objemu prodaných výkonů a nárůst variabilních nákladů.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses