Corporate governanace - struktura orgánů akciových společností - Čada, Dominik; Králíček, Vladimír, 1952-; Jurka, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato diplomová práce se zabývá uplatněním corporate governance u nově vzniklých společností v České republice. Věnuje se zejména teorii správy a řízení společností, kodexům zabývajícími se touto problematikou a úpravou problematiky v českém právním řádu, zejména v zákoně č. 90/2012 Sb. o obchodních korporacích. Pojednává také o novele zákona účinné od roku 2021 a modelech správy akciových společností. V praktické části analyzuje vybraný vzorek nově vzniklých společností a vyhodnocuje je z hlediska splnění určitých kritérií souvisejících s transparentností vybraných podniků. Jedná se především o splnění povinností zveřejnění zákonem stanovených údajů ve lhůtě, již zákon ukládá.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses