Optimalizace uživatelského poplatku za školní stravování - Stupková, Simona; Slintáková, Barbora; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Mým cílem je analyzovat poptávku po stravování ve školní jídelně ZŠ Bystřice a stanovit optimální stravné. Na základě interních materiálů školní jídelny a výsledků z dotazníků kalkuluji cenovou elasticitu poptávky a stanovuji výši poplatku, při které by bylo dosaženo maximálního rozdílu mezi příjmy a náklady. Z výsledků analýzy bylo zjištěno, že je poptávka cenově elastická. Z toho vyplývá, že při zvýšení poplatku, byť by byl optimální z hlediska zisku, by došlo ke snížení počtu dětských strávníků, což není žádoucí. Ideálním řešením by bylo zvýšení poplatku pro cizí strávníky. Ze získaného zisku by se pak mohlo stravování dětem dotovat, aby bylo cenově dostupné i pro sociálně slabší rodiny.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses