Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje VESETA spol. s r.o. - Bortnik, Mariia (2022)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu podniku VESETA spol. s r.o. v letech 2016-2020 včetně zhodnocení finančního zdraví v porovnání s konkurenčními podniky dle určitých kritérii a stanovení prognózy budoucího vývoje na rok 2021. Data použita pro zpracování této bakalářské práce jsou čerpána ze zveřejněných účetních závěrek a výročních zpráv. Práce se skládá ze dvou částí: metodické a analytické. V první části jsou popsané nástroje, které jsou následně aplikované v analytické části. Druhá část zahrnuje výpočty, jejich interpretace a srovnání s vybranými konkurenty a odvětvím, ve kterém podnikají. V závěrečné části je provedená prognóza vývoje VESETA spol. s r.o. v roce 2021.