Finanční analýza vybraného podniku - AG PLUS, spol. s r.o. - Hušková, Alžběta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti AG PLUS, spol. s r.o. Jako analyzované období byly zvoleny roky 2016 až 2020. Za hlavní cíl této práce je považováno zhodnotit finanční zdraví a stabilitu analyzovaného podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Kde v teoretické části práce je vymezeno, co je předmětem finanční analýzy, jaké zdroje finanční analýza používá, kdo jsou uživatelé finanční analýzy a také aplikované metody, které používá. Praktická část se věnuje analyzování zkoumané společnosti a vyhodnocení finančních ukazatelů, které byly popsány v teoretické části práce. Poté následuje komparace dat s konkurenční společností RALTON, s. r. o. Závěr práce obsahuje zhodnocení finanční situace analyzované společnosti a také komparaci s konkurenční firmou.