Aplikace dodatku IFRS 16 evropskými leteckými společnostmi - Procházková, Tereza (2022)
Tato práce se zabývá dodatkem IFRS 16 Úlevy na nájemném v souvislosti s pandemií COVID-19 a jeho aplikací v roce 2020. Teoretická část seznamuje s obecnými prvky standardu IFRS 16 a z pohledu nájemce rozebírá vykazování modifikací, přecenění a variabilních plateb. Dále vysvětluje princip vydání dodatku, popisuje ho i s podmínkami nutnými pro uplatnění a podotýká jeho vliv na účetní závěrky. Empirická část zjišťuje využití ve vybraných evropských leteckých společnostech. Výsledkem je mírné použití i významnost dopadu a pouze stručné zaznamenání v účetních závěrkách.