Aplikace dodatku IFRS 16 evropskými leteckými společnostmi - Procházková, Tereza; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato práce se zabývá dodatkem IFRS 16 Úlevy na nájemném v souvislosti s pandemií COVID-19 a jeho aplikací v roce 2020. Teoretická část seznamuje s obecnými prvky standardu IFRS 16 a z pohledu nájemce rozebírá vykazování modifikací, přecenění a variabilních plateb. Dále vysvětluje princip vydání dodatku, popisuje ho i s podmínkami nutnými pro uplatnění a podotýká jeho vliv na účetní závěrky. Empirická část zjišťuje využití ve vybraných evropských leteckých společnostech. Výsledkem je mírné použití i významnost dopadu a pouze stručné zaznamenání v účetních závěrkách.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses