Energetická bezpečnost Číny se zaměřením na zemní plyn - Andrsová, Nicola; Čajka, Radek, 1983-; Müller, Štěpán, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce se zabývá energetickou bezpečností Číny, především pak otázkou energetického mixu, spotřeby, přepravní sítě a dodavatelské diverzifikace v oblasti zemního plynu. Při analýze výzkumných otázek vycházím ze statistik světových energetických organizací, z dat čínské vlády a dalších údajů, které umožňují popsat zmíněnou problematiku. Z hlediska Číny se pak zaměřuji na detailní popis plynovodní soustavy, importérů a subjektů činných v energetickém sektoru. V úvahu byla také vzata rizika a hrozby, které by mohly vyvstat z uzavřených partnerství či projektů. Cílem této práce je definovat a zhodnotit energetickou bezpečnost a energetickou politiku ČLR především v oblasti zemního plynu s vazbami na minulost, ale i budoucí vývoj. Dále zhodnocení role zemního plynu v energetickém mixu Číny, stav plynárenského průmyslu této země a vyhodnocení projektů, které v ČLR v oblasti ZP probíhají, nebo se teprve chystají.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses