Obchodní modely IT startupů založené na sdílené ekonomice - Šimon, Petr; Matuštík, Ondřej; Srpová, Jitka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem této diplomové práce je analyzovat aktuální stav sdílené ekonomiky a navrhnout model kritických faktorů úspěchu u IT startupů působících ve specifické oblasti přepravních služeb. Výstup je posléze validován na několika vybraných společnostech. Zvolený problém byl řešen modifikovanou kvalitativní metodou kritických faktorů úspěchu, jejíž autorem je John F. Rockart. Získané faktory byly následně zasazeny do kauzálního modelu využívajícího principů systémové dynamiky. Výsledky této práce umožňují pochopit zákonitosti, které se skrývají za úspěchem přepravních služeb působících ve sdílené ekonomice. Informace jsou přínosné nejen pro startupy samotné, ale i pro akademickou sféru a potenciální investory.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses