Forenzní šetření a hospodářská kriminalita - Švajnochová, Gabriela (2016)
Tato diplomová práce se zabývá forenzním šetřením a formami hospodářské kriminality, jež jsou při forenzním šetření odhalovány. První část práce se věnuje forenznímu šetření a jeho srovnání se statutárním auditem. Druhá část práce se zabývá analýzou výskytu forem hospodářské kriminality v České republice, střední a východní Evropě a celosvětově. V závěrečné kapitole jsou teoretické poznatky z předchozích částí práce přeneseny do praxe, a je zde popsáno forenzní šetření jednoho z nejznámějších projektů v České republice, projektu OpenCard.