Humanitárne krízy a ich riešenie : Prípadová štúdia epidémie eboly v Západnej Afrike. - Rusnáková, Alžbeta; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Burešová, Jana, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom práce je zistiť, či kroky podniknuté medzinárodnými organizáciami pod vedením Svetovej zdravotníckej organizácie prispeli k zmierneniu humanitárnych dopadov epidémie eboly v Západnej Afrike prebiehajúcej v rokoch 2014 - 2016. Pozornosť bude venovaná najvýznamnejším aktérom a špecifickým nástrojom využívaných v riešení epidémií na medzinárodnej úrovni a v troch najviac zasiahnutých afrických krajinách.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses