Mezinárodní trh s uměním - Havlenová, Lenka; Jiránková, Martina, 1967-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem této bakalářské práce je zasvětit čtenáře do obecné problematiky a fungování dnešního mezinárodního trhu s uměním, přiblížit jeho různé podoby, poukázat na rozdílné možnosti investování do umění a popsat vývoj tohoto trhu v posledních letech. První kapitola se zabývá obecnými pojmy, rozdělením trhu na dílčí segmenty, charakteristikou institucionálních podob trhu a hlavními tržními subjekty. Druhá kapitola hledí na umění jako investiční nástroj. Zabývá se rozdílem mezi uměleckou hodnotou a cenou, samotným procesem investování a jeho strategiemi, problematikou investičních fondů a cenovými indexy. Ve třetí kapitole se pozornost obrací k vývoji trhu s uměním, jeho současnému stavu a aktuálním tržním trendům.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses