Turecko jako destinace mezinárodního cestovního ruchu - Kořínková, Kateřina (2016)
Předmětem mého zkoumání je Turecko jako destinace mezinárodního cestovního ruchu. Hlavním cílem diplomové práce je v rámci pozitivních i negativních vlivů zhodnotit celkové postavení destinace Turecka na mezinárodním trhu cestovního ruchu. První kapitola je věnována teoretickému vymezení mezinárodního turismu včetně předpokladů pro jeho rozvoj. Druhá kapitola předkládá základní informace o Turecku, aktuální ekonomické situaci a dopadům cestovního ruchu na tureckou ekonomiku. V poslední kapitole je zanalyzován samotný cestovní ruch Turecka, a to v mezinárodním srovnání.