Internacionalizace podnikatelských aktivit MSP - Straka, Jakub; Sato, Alexej, 1952-; Komrska, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku internacionalizace podnikatelských aktivit malých a středních podniků (MSP). Cílem práce je zjistit, zda jsou české MSP schopné zapojit se do mezinárodního obchodního prostředí, jakým způsobem toho mohou docílit a zda je jim za tímto účelem poskytována dostatečná podpora. Teoretická část práce popisuje pojem malé a střední podniky, jeho specifika, význam a vývoj sektoru MSP v ČR. Dalším předmětem jsou pak konkrétní aspekty internacionalizace a úroveň poskytované podpory MSP na území ČR. Hlavním smyslem praktické části realizované formou polostrukturovaného rozhovoru s majitelem firmy Simplejohn, s.r.o. je podpořit závěry z teoretické části.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses