Grécka dlhová kríza - Krídlová, Adriána; Žamberský, Pavel; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalárska práca sa venuje vývoju gréckej dlhovej krízy a snaží sa na historických súvislostiach čo najlepšie popísať, čo k nej postupne viedlo. Zaoberá sa históriou až po vznik krízy a potom sa venuje krízovému obdobiu medzi rokmi 2009 až 2015. Cieľom práce je zistiť, či sa posledný záchranný balíček opieral o objektívne požiadavky gréckej ekonomiky. Prvá kapitola sa zaoberá priebehom makroekonomických ukazovateľov a tiež sa venuje nízkej konkurencieschopnosti Grécka. Druhá kapitola pojednáva o histórii Grécka do roku 2009, ktorý sa dá považovať ako začiatok dlhovej krízy. Tretia kapitola sa zaoberá vývojom samotnej krízy v rokoch 2009 až 2012. Vo štvrtej kapitole analyzujem súlad Memoranda o porozumení so skutočnými potrebami gréckej ekonomiky potrebnými k svojmu zotaveniu.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses