Analýza investičného prostredia Ruskej federácie so zameraním na priame zahraničné investície vo vybraných krajinách BRICS - Tuktamyšev, Eduard; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Táto diplomová práca má za cieľ analyzovať investičné prostredie Ruskej federácie so zameraním sa na priame zahraničné investície vo vybraných krajinách BRICS. Prvá kapitola je venovaná teoretickému vymedzeniu investičného prostredia, metód skúmania ako napríklad PESTEL a SWOT analýzy, indexov medzinárodných organizácii (Global Competitivness Index, Ease of Doing Business a Index of Economic Freedom). Sú tu taktiež definované investičné stimuly a priame zahraničné investície spolu s ich delením. Druhá kapitola sa zameriava na investičnú politiku Ruska najmä zákonodarného a administratívneho regulovania investícii. V poslednej časti tejto kapitoly je popísaný vývoj zvláštnych ekonomických zón, ktoré sa najväčšou mierou podieľajú na alokácii zahraničných investícií v Rusku. V závere práce sú, pomocou ukazovateľov a medzinárodne uznávaných indexov, popísané silné a slabé stránky investičného prostredia Ruska ako aj príležitosti a hrozby, s ktorými sa investori môžu stretnúť.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses