Past středního příjmu v Číně - Jarešová, Lucie (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou pasti středního příjmu a její aplikací na čínské prostředí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá samotným pojmem "past středního příjmu" a definuje příčiny jejího vzniku. Druhá kapitola analyzuje současný stav čínské ekonomiky, dále vybrané problémy a trendy ekonomiky, které souvisejí v pastí středního příjmu. Třetí kapitola se snaží zodpovědět zda se čínská ekonomika v pasti středního příjmu nachází či ji unikne.