Past středního příjmu v Číně - Jarešová, Lucie; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou pasti středního příjmu a její aplikací na čínské prostředí. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá samotným pojmem "past středního příjmu" a definuje příčiny jejího vzniku. Druhá kapitola analyzuje současný stav čínské ekonomiky, dále vybrané problémy a trendy ekonomiky, které souvisejí v pastí středního příjmu. Třetí kapitola se snaží zodpovědět zda se čínská ekonomika v pasti středního příjmu nachází či ji unikne.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses