Možnosti aplikace asijských léčebných metod na trhu lázeňství a wellness v České republice. - Jedličková, Lenka; Valentová, Jana; Machová, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce se zabývá možnou aplikací asijských léčebných metod na trhu lázeňství a wellness v České republice. Práce je rozdělena do pěti kapitol, na teoretickou a praktickou část. Cílem práce je charakterizovat indickou kulturu v oblasti léčby a relaxace v kontextu jejího historického vývoje a její míru využití v domácím cestovním ruchu. Dílčím cílem práce je analýza využití indických terapeutických technik a zařízení věnujících se těmto procedurám v České republice. Úvodní kapitola je věnována definicím cestovního ruchu a zdravotně orientovaného cestovního ruchu. Druhá kapitola se zabývá lázeňstvím a třetí kapitola je věnována wellness a kvalitě života. Čtvrtá kapitola se zaměřuje na Indii, ájurvédu a typické používané metody. V poslední kapitole je popsána situace v České republice, jsou zde zmíněna centra, která se ájurvédě věnují, dále je v ní vyhodnoceno dotazníkové šetření a na závěr je navrhnuto několik atraktivních produktů.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses