Monitoring cykloturistiky na vybraném úseku Labské stezky - Kamarýtová, Tereza (2016)
Diplomová práce se zabývá monitoringem cykloturistiky na úseku Labské stezky mezi Prahou a Roudnicí nad Labem. Cílem práce je zmapování současné situace na tomto vybraném úseku stezky a zjištění jejího ekonomického přínosu. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů, představení subjektů na podporu cykloturistiky, dále jsou zde uvedeny možnosti financování cyklistické dopravy. Závěrečné dvě kapitoly teoretické části jsou věnovány monitoringu cyklistické dopravy a produktu Labská stezka. Praktická část prostřednictvím dotazníkového šetření analyzuje vybraný úsek Labské stezky.