Analýza a návrh optimalizace podnikových procesů v oblasti spisové služby - Vosecký, Ondřej (2016)
Diplomová práce se zabývá optimalizací spisové služby Českého telekomunikačního úřadu. Práce definuje tři základní cíle. První cíl je popis aktuálního stavu spisové služby pomocí procesního modelování. Druhý cíl je identifikovat potenciál zlepšení v rámci dané procesní skupiny. To znamená stanovení priorit procesů, odhad aktuální a požadované úrovně zralosti procesů, stanovení klíčových aktivit, stanovení požadované úrovně popisu procesů a zpracování snímkovacích tabulek. Tyto činnosti jsou v úvodu práce metodicky podloženy teoretickým textem. V závěru práce je zhodnocení limitů, které vyplynuly z předchozích kapitol zjištění potenciálu zlepšení. Stěžejní cíl práce je návrh optimalizace celé procesní skupiny formou projektů.