Problematika MKD z pohledu dopravce na vybrané relaci - Térová, Lucie; Novák, Radek, 1960-; Medveď, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je popsat problematiku německého zákona o minimální mzdě (MiLoG) a analyzovat obecné dopady tohoto opatření na české dopravce při provozování své podnikatelské činnosti v SRN. Předmětem teoretické části práce je vedle vymezení aktuálních ekonomických a mimoekonomických problémů v MKD, rovněž teoretický rozbor zákona o minimální mzdě v Německu a s ním související otázky. V praktické části práce jsou popsány administrativní dopady uplatňování MiLoGu ve společnosti Dítě Spedition s.r.o. a proveden odhad nárůstu nákladů a možná řešení problému v případě potvrzení legálnosti MiLoGu v MKD ze strany Evropské komise. V závěru práce jsou uvedeny základní argumenty potvrzující rozpor MiLoGu s principy fungování jednotného vnitřního trhu EU.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses