Ověření metodiky Testování webových služeb nástrojem SoapUI - Jirmusová, Radka; Buchalcevová, Alena, 1958-; Sobotka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zaměřuje na testování webových služeb nástrojem SoapUI, konkrétně na ověření metodiky Testování webových služeb nástrojem SoapUI. Hlavním cílem diplomové práce je ověření zmíněné metodiky. Mezi dílčí cíle patří uvedení základních pojmů a principů souvisejících s webovými službami, popis procesu testování včetně typů testů a specifik testování webových služeb, představení metodiky Testování webových služeb nástrojem SoapUI, praktické ověření metodiky na reálném informačním systému a návrh na úpravu metodiky na základě praktického ověření. Teoretická část práce shrnuje základní poznatky o technologii webových služeb a o testování webových služeb. Zejména se však věnuje popisu metodiky Testování webových služeb nástrojem SoapUI a uvedení nástroje SoapUI. Praktická část obsahuje seznámení s testovaným systémem v prostředí České pojišťovny, a. s. a Generali pojišťovny, a. s., na kterém je metodika ověřena. Následně je provedeno vlastní ověření metodiky Testování webových služeb nástrojem SoapUI. Na základě tohoto ověření jsou vytvořeny návrhy k úpravě či rozšíření metodiky.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses