Role centrál cestovního ruchu v ekonomické diplomacii - Šorna, Jan (2016)
Hlavním cílem práce je zhodnotit pozici centrály cestovního ruchu v ekonomické diplomacii na příkladu České republiky. První dvě kapitoly se zabývají pohledem literatury cestovního ruchu, třetí a čtvrtá kapitola zkoumá pohled literatury ekonomické diplomacie. Poté v páté kapitole se dávají oba pohledy dohromady. V rámci práce byl proveden primární průzkum, který zkoumá spolupráci mezi CzechTourism a ekonomickými diplomaty a také jejich agendou cestovního ruchu. V závěrečné osmé kapitole se nachází analýza průzkumu.