Postavenie Chile v medzinárodnom cestovnom ruchu - Beňadiková, Jana; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práca sa zaoberá postavením Chile v medzinárodnom turizme. Jej hlavným cieľom je zhodnotenie postavenia Chile v medzinárodnom cestovnom ruchu na základe konkurecieschopnosti krajiny. Na začiatku je charakterizovaná ekonomicko-politická situácia krajiny. Ďalej sú analyzované predpoklady pre rozvoj turizmu a konkurecieschopnosť krajiny v cestovnom ruchu so zameraním na subregión Južná Amerika. Okrem toho sa práca venuje rozboru príjazdového, výjazdového a domáceho cestovného ruchu s následnou analýzou vplyvu cestovného ruchu na ekonomiku Chile. Na záver je predikovaný budúci vývoj medzinárodných príjazdov na základe regresnej analýzy.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses