Založení Marketingového fondu v ČR k podpoře zemědělského a potravinářského sektoru - Moudrá, Erika; Hesková, Marie, 1948-; Ehlová, Zdenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá ve své teoretické části trhem českých potravin,jejich propagací a možnostmi zlepšení v kontextu založení Marketingového fondu po vzoru Rakouska a Německa. Poukáže na některé již osvědčené mechanismy aplikované Vinařským fondem ČR. Samostatná kapitola je věnována Potravinářské komoře České republiky, která je svou 20ti letou historií neodmyslitelnou součástí potravinářského trhu a jedním z hlavních propagátorů založení Marketingového fondu v ČR. Další kapitoly jsou věnovány rakouskému modelu marketingového fondu (Agramarkt Austria AMA) který osvědčeně funguje od doby vstupu Rakouska do Evropské unie a rozboru implementace fondu do českého prostředí
Vedoucí práce: Marie Hesková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: potravinářství; řízení značky; Česko; Německo; Rakousko; management [obor dipl. práce]; Marketingový fond; diplomové práce; food industry and trade; brand management; Czechia; Germany; Austria; master's theses