Podnikatelský plán založení živnosti - Borkovec, Ondřej; Trachta, Václav; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Cílem bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu Kavárny XY provozova-nou podnikatelem s živnostenským oprávněním. Práce se skládá ze dvou částí. První část práce se věnuje teoretickému rámci, popisuje náležitosti živnostenského podnikání a strukturu podnikatelského plánu. Podrobně jsou definovány nástroje jako PEST analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. Druhá část práce je praktickou aplikací poznatků z první části ve formě zpracování podnikatelského plánu Kavárny XY. Praktická část se věnuje definici konkurenční výhody podniku, analýze okolí podniku a konkurence, prodejnímu a finančnímu plánu a vyhodnocení rizik projektu. Výsledný podnikatelský plán je prostředkem k posouzení realizova-telnosti záměru a jeho potenciální ziskovosti.
Vedoucí práce: Václav Trachta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: živnostenské podnikání; projektový management; podnikání; konkurenceschopnost; management [obor bakal. práce]; PEST analýza; SWOT analýza; Porterův model pěti sil; bakalářské práce; business enterprises; project management; business; competitiveness; bachelor's theses