Analýza zabezpečení přístupu do internetového bankovnictví prostřednictvím mobilních zařízení - Hiršal, Michael; Veber, Jaromír; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Předmětem bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit vnější bezpečnost mobilních aplikací poskytující mobilní bankovnictví pro operační systém Android. Teoretická část je zaměřena na popsání předpokladů pro bezpečnostní analýzu a návrh technologického zabezpečení těchto aplikací. Navazující praktická část vychází z autorem získaných dat, ve kterých je zkoumána právě technologická bezpečnost. K prověření v praktické části byly vybrány produkty společností Air Bank, a.s. a Moneta Money Bank, a.s., které jsou jedněmi z aktuálních zástupců na českém bankovním trhu. Prověřovaná bezpečnostní úroveň obou aplikací a jejich porovnání je zahrnuto v závěru této práce.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses