Tvorba uživatelského rozhraní mobilního ovladače pro interaktivní obrazovky - Nová, Jana (2016)
Cílem této diplomové práce je vytvoření responsivní frontendové části mobilního ovladače pro aplikace na interaktivních obrazovkách s využitím moderních frontendových technologií. V teoretických kapitolách je čtenář seznámen se základními principy přístupnosti a použitelnosti včetně představení testovacích nástrojů, kterými lze tyto principy kontrolovat. Dílčím cílem práce je vytvoření stručného průvodce moderními frontendovými nástroji a technologiemi jako jsou například frontendové frameworky, CSS preprocesory či nástroje pro automatizaci úloh na frontendu. V praktické části jsou také tyto popsané nástroje a technologie využity pro tvorbu mobilního ovladače.